Workshop: Stop met jezelf tegenhouden! In 5 stappen van perfectionist naar levensgenieter.

Ben jij ook klaar met dat stemmetje in je hoofd dat je de hele dag vertelt wat je allemaal verkeerd doet, dat het beter had gekund, dat jij niet gemaakt bent om succesvol te zijn, dat anderen het veel beter kunnen, dat je beter maar op kunt geven of dat je juist knetterhard moet werken om alles voor elkaar te krijgen. Ben je diep van binnen best wel perfectionistisch of heb je stiekem regelmatig angst om te falen.

 

Komt het onderstaande je bekend voor?

 

Je stelt hoge eisen aan jezelf (en anderen) en legt de lat altijd enorm hoog.

Je denk vaak dat je het niet kunt, dat het je niet lukt, dat je beter je best had moeten doen.

Je onderneemt veel maar geniet nooit echt van de dingen die je doet en bent veel vaker moe dan je zou willen.

Je komt niet toe aan dingen die voor jou van wezenlijk belang zijn.

Je wilt graag nieuwe stappen zetten maar loopt snel vast bij nieuwe ideeën omdat je denkt dat het je toch niet gaat lukken.

Je zou hier zo graag iets aan willen veranderen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

 

Om je een geheimpje te verklappen.. je bent niet de enige die hier last van heeft. Allerminst! Bijna iedereen heeft last van die kritische stem die overal commentaar op levert en die het nooit goed of goed genoeg vindt. De een is alleen net iets beter in al dat ongezouten commentaar naast zich neerleggen dan de ander. Maar slechts een aantal van ons heeft echt geen last van zelfkritiek. En laten dat nou net de mensen zijn die enorm genieten van hun leven en succesvol zijn in wat ze doen.

 

Wil jij dat ook?

 

Wat zou je er van zeggen als je nooit meer gehinderd werd door gedoe in je hoofd over of je het wel of niet kan?

Dat je vrij zou zijn van negatieve gedachten over hoe jij de dingen doet. Dat je plannen zou maken om je leven anders te gaan leven en dat je die plannen moeiteloos zou waarmaken omdat er niets is dat je tegenhoudt.

Dat je lief zou zijn voor jezelf en dat je trouw zou zijn aan jezelf en jouw dromen.

 

Wereldschokkend!

 

Hoe anders zou je leven er dan uitzien? En hoe graag wil jij dat?

 

Ben je echt klaar met hoe het nu gaat? Is het echt tijd voor verandering? Of modder je nog wel even door, luister je nog wat langer naar die stem die je het leven zuur maakt? Blijft het leven een gevecht waar je nooit echt van geniet en kijk je over een aantal decennia terug op je leven en denk je… Wat had ik dat graag anders gedaan!

 

Gun jezelf die andere versie van jezelf.

 

Het kan echt anders! Wij kunnen het weten, want been there, done that. Wij hebben onze lessen op de harde manier geleerd. Overspannen, burn-out, lusteloos en moedeloos zijn we geweest. Maar we hadden geen zin om dat voor altijd te zijn. Dus we hebben alles gedaan wat er nodig was om ons anders, heel anders te voelen. En met resultaat – het leven blijkt mooier, grootser en waardevoller dan we ooit hadden gedacht. En nu is het tijd om anderen te leren wat wij hebben geleerd. Om je te behoeden voor de diepe dalen die wij zijn doorgegaan. Je hoeft niet eerst met een burn-out thuis te zitten voor je kunt veranderen. En geloof ons… dat wil je ook niet, die burn-out. Maar als je het bovenstaande herkent, dan loop je wel risico.

 

Laat ons je helpen om erger te voorkomen en weer echt te gaan leven.

 

In de workshop “Stop met jezelf tegenhouden!” leren we je de 5 stappen die je gaan helpen om de stoorzender van zelfkritiek uit te zetten en te gaan genieten van de dingen die je doet. Zonder die eindeloze stroom van negatief commentaar ben je creatiever en gelukkiger, heb je meer zelfvertrouwen en doe je met gemak de dingen die er voor jou echt toe doen. En je krijgt er ook nog eens bergen energie van. En dat voor maar 25 euro. Aanlokkelijk?

 

Wat kun je verwachten van deze workshop?

De workshop geeft je een concreet stappenplan dat jou gaat helpen om afscheid te nemen van zelfkritiek. Als je de deur uit loopt weet je wat je kunt doen om deze gemene stem de mond te snoeren en welke stappen je moet zetten om een mooier, lichter, gelukkiger leven te leiden. Wij houden van diepgang en spel, zitten niet graag stil en verbinden theorie altijd aan ervaring, en andersom. Daarbij zijn we niet bang om onze deelnemers een heldere spiegel voor te houden. Wees dus voorbereid op een paar energieke uurtjes waarin jij jezelf veel beter leert kennen en met een berg inzichten uit weg loopt.

 

Waarom zou je niet komen?

  • Als je geen zin hebt om jezelf in de spiegel te aan te kijken, als je liever in je comfort zone blijft hangen of als je die zelfkritiek nog wel even aankunt omdat veranderen moeite kost. We zijn heel eerlijk. De stappen naar minder zelfkritiek zijn heel simpel maar er is wel werk aan de winkel. Daar helpen we je met alle liefde mee maar uiteindelijk ligt de sleutel bij jou. Als je wel wilt veranderen maar het liefst hebt dat dan vanzelf gaat, dan is deze workshop niet echt iets voor jou.
  • Utrecht is wel erg ver weg. Tja, dat zou kunnen. Maar ja… als je een stuk lichter en gelukkiger uit Utrecht wegrijdt dan dat je aankwam, dan is het misschien toch de rit wel waard. Zelf zijn we de hele wereld over gevlogen om te leren wat we nu weten. En daar hebben we geen moment spijt van gehad!
  • Als je op zoek bent naar een lezing over het onderwerp zodat je onderuit kunt hangen en je niet in actie hoeft te komen, zijn wij niet echt de juiste mensen voor je. Wij houden van actie en niet van stil zitten, van doen in plaats van alleen maar denken en van echte zelfreflectie in plaats van theoretisch praten over hoe het zou kunnen zijn. Daar moet je dus wel van houden of op z’n minst tegen kunnen 🙂

 

Wanneer is deze workshop een must?

  • Je moet absoluut komen als je merkt dat je je laat tegenhouden door die stem die je aldoor vertelt dat het niet goed is en daar helemaal klaar mee bent.
  • Als je ergens wel weet dat het anders kan maar geen idee hebt waar je moet beginnen. Als je zit te popelen om concrete handvatten te krijgen om het anders te gaan doen.
  • Als je merkt dat je best wel nieuwe plannen hebt maar nooit of nauwelijks aan de uitvoering toekomt omdat iets je steeds tegenhoudt.
  • Als je zin hebt in verandering en weet dat dat alleen gaat gebeuren als je ophoudt met jezelf te vertellen wat er allemaal niet goed is aan jou.
  • Als je weet dat er werk aan de winkel is en je bereid bent om in jezelf te investeren.
  • En als je zin hebt in een andere kijk op jezelf en je leven en samen met een aantal “lotgenoten” een paar uurtjes in jezelf wilt duiken.

 

Dus… kom je ook? Voor de prijs hoef je het niet te laten en er zijn bergen met redenen om de stap te wagen. We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten!

 

Praktische details

Eerstvolgende data (let op, het gaat om aparte workshops. Je komt dus maar één keer):

17 april (tweede paasdag) van 13.00 – 15.30 uur

2 mei van 19.00 – 21.30 uur

14 mei van 10.00 – 12.30 uur

Kosten: 25 euro

Locatie: op wisselende locaties in Utrecht

Trainers: Maike Koolhaas & Diane Bos