Warning: Parameter 2 to gdlr_core_page_builder::search_page_builder() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/dianebos.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Life is a one time offer. Use it well. – Diane Bos

Life is a one time offer. Use it well.

Je ziet ze tegenwoordig overal, van die korte en krachtige quotes bedoeld om ons te inspireren, aan het denken te zetten en te motiveren om onszelf eens onder de loep te nemen. Sommigen ergeren zich groen en geel aan dit soort quotes, vooral omdat ze soms wat kort door de bocht zijn of het allemaal wel erg makkelijk doen overkomen. Snap ik wel. Maar toch houd ik wel van deze quotes. Er staan er bij mij een paar op de wc, ik heb er een stel bewaard op mijn telefoon en ook in mijn portemonee zitten wat kaartjes met inspirerende woorden. Ze zetten me op scherp, herinneren me aan de dingen die ik belangrijk of mooi vind of geven me troost als ik ergens mee zit. Niks mis mee, als je het mij vraagt.

Ook op mijn computer staan er een aantal opgeslagen en zojuist kwam ik bij toeval de volgende quote tegen:

Life is a one time offer.
Use it well.

Nu is niet iedereen het er mee eens dat je maar één keer leeft maar aan die discussie wil ik maar niet beginnen. Feit is wel dat we maar een keer het leven leeft van de persoon die we nu zijn. Ik leef maar een keer het leven van Diane Bos. Net zoals jij dit leven maar een keer leeft. En over dat leven zegt de quote dus: gebruik het goed.

Maar hoe weet je nou wat goed is? Hoe weet je dan hoe je je leven goed moet gebruiken? Hoe je het niet verspilt. Hoe je er iets moois, in plaats van een puinhoop, van maakt. Ik zie veel mensen die, bewust of onbewust, deze vragen niet weten te beantwoorden. Die hun leven min of meer op de automatische piloot leven. En dat is zo zonde. Wat dat zijn de mensen die later terugkijken op hun leven en denken: “Had ik maar….”.

En jij? Hoe wil jij later terugkijken op je leven? Als een leven waarin je van je ene to-do-lijstje naar je volgende hebt gewerkt en tussendoor niet echt hebt genoten van wat je deed? Of kijk jij later liever terug op een leven waarin je precies die dingen hebt gedaan die je wilde en die 100% bij je paste? En zo ja, hoe weet je dat welk leven bij je past?

Als je al eens met me gewerkt hebt, dan weet je dat ik iemand’s persoonlijkheid niet zie als een onveranderlijk, stabiel iets maar als een verzameling van een hele berg ikken die allemaal hun eigen kwaliteiten, onhandigheden en wensen hebben. Zo hebben veel van ons een Kritische Ik, die ons voorziet van allerhande commentaar op ons doen en laten. Sommigen hebben een Zorgzame Ik, die er voor Jan en alleman wil zijn. Of een Hardwerkende Ik, die heel hard zijn best doet en daarbij nogal eens voorbij gaat aan jouw behoefte om te rusten, te ontspannen en goed voor jezelf te zorgen. En er zijn er die een Laconieke Ik hebben, die overal kalm en onverschillig onder blijft. En zo zijn er nog tientallen ikken op te noemen. Ieder van ons heeft een x-aantal ikken tot zijn of haar beschikking. De ene keer zit de ene aan het stuur, de andere keer de andere. Vandaar dat je bij een moeilijke keuze kunt zeggen: aan de ene kant wil ik dit, maar aan de andere kant wil ik dat. Dat zijn er dus twee ikken met elkaar in discussie en proberen er met de winst vandoor te gaan.

Het lastige aan dit hele verhaal is dat, als je al in de gaten hebt dat je meerdere ikken in je systeem hebt, je vaak niet weet welke ik er aan het stuur zit. En wie in jou er dus beslissingen neemt, activiteiten ontplooit en richting bepaalt. Je kunt je voorstellen dat de Clown in jou heel anders reageert dan de Serieuze Ik. En dat de Gevoelige Jij heel anders met situaties omgaat dan de Rationele Jij.

Als ik dan lees: life is a one time offer, use it well, dan denk ik meteen… welke Ik laat je bepalen wat een goede invulling van je leven is? Want het maakt nogal een verschil of je je (veel-te-)Hardwerkende Ik die beslissing laat nemen, of dat je dat overlaat aan je Levensgenieter. De ene laat je 60, 70, 80 uur per week werken, de andere stuurt je 5 maanden per jaar op wereldreis. Nou zou ik op zich tekenen voor dat laatste, maar op de lange termijn wordt dat toch wat onhaalbaar. Net als het eerste vaak niet langer dan hooguit een paar maanden uit te houden is.

Dus wat moet je dan? Wie laat je die keuze over de invulling van je leven dan maken? Ik zou zeggen, laat dat over aan de wijste Ik die je tot je beschikking hebt. Aan je Innerlijke Wijsheid. Er is iets in jou dat weet wat echt goed voor je is, nu en op de lange termijn. Die weet waar je voor bedoeld bent. Die weet wat je moet doen om gelukkig en tevreden te zijn en hoe je echt je steentje kan bijdragen aan de wereld waarin je leeft. Je Innerlijke Wijsheid is je trouwste vriend in het leven en enorm betrouwbaar als het gaat om grote levenskeuzes.

Weet je de weg al naar de stem van je Innerlijke Wijsheid? Neem dan eens een momentje om samen met haar te van gedachten te wisselen over hoe jij je leven het beste kunt gebruiken. Weet je nog niet hoe je kunt luisteren naar deze enorme bron van wijsheid? Meld je dan aan voor een gratis skype-gesprek. Dan laat ik je ervaren hoe je bij deze grote bron van weten en wijsheid komt. Enne… niet zweverig hoor. We gaan niet met engelen praten, of met enig ander wezen buiten onszelf. De enige met wie we gaan praten, dan ben jij. De echte jij. En die is wijzer dan je ooit voor mogelijk hield. Daar is niks zweverigs aan, dat is gewoon de realiteit. En je leven wordt zoveel makkelijker en leuker als je dat weet. Ik ben er elke dag het bewijs van en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Geef je een seintje als ik je kan helpen?

Laat een reactie achter